Novu pjesma “Inercija” benda Phaneron

 
Bend Phaneron predstavlja novu pjesmu “Inercija”, uživo snimljenu u klubu Kset, u sklopu programa Čuješ.
 
 
Par riječi o pjesmi: 
“Pošto u sadašnjem sastavu, bend Phaneron postoji oko godinu dana, te iz činjenice da se sastoji od pet različitih identiteta ljudi, glede glazbenih uzora i kreativnih ideja općenito, nakon prve dvije pjesme (Kreni dalje i Moje riječi), objavljene s nadolazećeg studijskog EPa “Kreni dalje”, najnovija pjesma “Inercija” svakako je spoj svih tih utjecaja i traženja vlastitog zvuka, te nam je drago što su nam videosekcija Kseta, te program Čuješ, pomogli u snimanju “live” verzije pjesme, kako bi naši i random slušači, mogli osjetiti tu iskrenu energiju, pa i emociju, koje ovaj bend drže od samih početaka kad nismo ni shvaćali da će sve to biti puno više od akustične gitare i vokala” ; by: Stefan Nožica (vokal)

 

Phaneron je alternativni rock bend iz Zagreba koji je nastao krajem 2013. godine kinicijativom Nikole Lugovića (bass, akustična gitara; ex bend Kanis Mater) i Stefana Nožice (vokal; bend Penny Lane). Nakon par mjeseci probi i sviranja, napravili su dovoljno materijala za prvi akustični EP na engleskom jeziku jednostavno nazvan “Memories” te su izbacili prvi singl i spot za pjesmu ‘’Cold Sharped Knife’’ (https://www.youtube.com/ watch?v=KzgW7ccgBjc).

Ubrzo nakon toga upotpunili su bend te su nastupali u nekoliko značajnijih prostora kao što su Sax, Tvornica Kulture (u sklopu HR Demo Kluba) te Vintage Industrial Bar…

Krajem 2015. došlo je do izmjena u postavi te su sadašnji članovi uz Stefana i Nikolu, Luka Letica Grgas na glavnoj gitari, Hrvoje Ćurlin ritam gitari, David Lipovac na bubnjevima te povremeno Medarda Pack na saksofonu. Zvuk benda, obilježili su smjerovi poput grungea te određeni dijelovi popa, funka i bluesa. Bend je početkom ljeta 2016. izbacio EP ”Live in Sax” te je nastupao na INmusic fesivalu. 

Phaneron je trenutno u daljnjem procesu razvijanja zvuka kroz različite glazbene žanrove i elemente, a isto tako rade na novim materijalima za nadolazeću seriju EP-eva koji će konceptualno zaokružiti jedno razdoblje u smislu kompletnog albuma. Prvi od nadolazeće serije EP-eva izaći će tijekom 2017, a do sad su izbačena dva singla “Kreni dalje” i “Moje riječi”.
Treba napomenuti da na svim sadašnjim koncertima prezentiraju svoj autorski rad na hrvatskom jeziku.

Leave a Reply