Bolesno Grinje, Dropthehammer, Wizards Of Gore i Aligrindtor u Attack-u!

Ove subote 21. siječnja bili smo u Attacku na Grindocalypse vol.2 večeri, svirali su bendovi Aligrindtor, Wizards Of Gore, Dropthehammer i Bolesno Grinje.

Video zapis s koncerta.

 

Prvi je pozornicu zauzeo novi zagrebački grindcore band Aligrindtor, „drum & bass“ duo u najavi opisan kao kratak, glasan, prljav i ružan. Nakon čekanja ispred kluba u redu za karte ulazim i na pozornici zatičem pjevača/basistu i bubnjara, klikćem jednu fotku i doživljavam samo njihov posljednji „groargh“ s pozornice i pozdrav publici, više sreće drugi put, dobio sam dojavu da su bili skroz neloši.

Slijedeći je trebao svirat slovensko/hrvatski grindcore bend Zaprti Oddelek, ali zbog bolesti njihovog bubnjara u zadnji trenutak ih zamjenjuje zagrebački goregrind bend Wizards Of Gore. U cirka pola sata svirke predstavili su nam svoj nedavno izašli album „Tales Of Partypornogoregrind“ i ubacili par obrada „United Forces“ od S.O.D.-a i „Killing In The NameRage Against The Machine-a, što mi je iskreno bio malo čudan izbor za jedan ovakav bend. Publika se za vrijeme njihovog nastupa još uvijek pomalo zagrijavala uz razne napitke, pa im nastup uglavnom prolazi uz pljesak i pokoji urlik odobravanja.

Uslijedio je prvi gostujući bend, a to je bio Dropthehammer iz Pule. Ovaj bend postoji nešto manje od tri godine, s bendom Bolesno Grinje dijele bubnjara i začudo nemaju još niti jedno izdanje, no svi koji su bili prisutni ove večeri posvjedočit će da itekako imaju materijala za album, a i priča se da bi uskoro isti trebao ugledati svijetlo dana. Njihov je nastup pokrenuo prvi val mošanja ove večeri, a kako i ne bi, pošto su isporučili jednu finu količinu prilično moćnog grind/death zvuka.

I za kraj koncertnog dijela večeri ostaje bend Bolesno Grinje. Svima s domaće metal/punk scene već dobrano poznat pulski grindcore bend, postoje već šesnaest godina, iza sebe imaju jedanaest izdanja, a u Zagreb su došli predstaviti svoj zadnji album pod imenom „GRD“. Malo je bendova koji pod istim krovom uspiju okupiti jednak broj štovatelja i metal i pank zvukovlja, al’ Grinju to uglavnom bez problema polazi za rukom, pa je tako i ove večeri u Attacku već uz prvu stvar počeo opći kaos, moš, pogo, stage dive i hvatanje za mikrofon koji ne prestaju skoro čitav nastup. Redaju se stare i nove stvari, a bend svojim nabrijanim zvukom jednostavno kolje sve pred sobom.

Oderali su skoro sat vremena opakog grind punk death metala i došao je trenutak za rastanak. Ostavili su ekipu u transu, kroz klub je još neko vrijeme odzvanjalo „početak…droga…kraj“, refren njihove pjesme koji je publika skandirala u nadi da će se bend vratit na bis. To je ipak bilo sve za večeras, po mom mišljenju sasvim dovoljno, a bubnjaru kapa dole, majstor je satro bubanj i to zaredom u dva benda, siguran sam da mu nije bilo lako večeras.

Joža

https://www.facebook.com/WizardsofGore/

https://www.facebook.com/Dropthehammer-915566878529792/

https://www.facebook.com/BolesnoGrinje/

Leave a Reply