Otvorenje izložbe i dvije radionice za prosinac u AKC

 

Autonomni kulturni centar Attack za prosinački tjedan pripremio je završnu ovogodišnju izložbu, na kojoj će u galeriji Siva izlagati graffiti umjetnik Chez186. Uz izložbu, do kraja godine održati će se još dvije radionice za koje su otvorene prijave. Radionica ilustracije slikovnice prijave prima putem e-pošte (naslov „SLIKOVNICA 2“) na adresu infolibra.p@gmail.com do četvrtka 15.12. u 00:00,  dok su za radionicu osnova scenske rasvjete prijave otvorene do 23.12. na slijedećem linku: https://goo.gl/OMq5ax

 

GALERIJA SIVA

ČETVRTAK 15.12 OD 20.00 SATI

CHEZ 186

 

Galerija Siva poziva vas na posljednju ovogodišnju izložbu, u četvrtak 15.12. od 20.00 sati. Nakon dvije godine i uspješne samostalne izložbe u našoj galeriji, iz ateljea u AKC Medika ponovno izlazi grafiti umjetnik Chez 186. Izloženi će biti radovi u tehnici spreja na platnu i drvu, različitih dimenzija. Chez je prepoznatljiv po svojim grafitima koje posljednjih godina odlikuje  bogati kolorit, vrlo često apstraktni motivi linija i nepravilnih oblika, koje prenosi ovoga puta na platno i drvene panele.

Rođen u Slavonskim Brodu 1984 godine, ovaj umjetnik upoznaje se s aerosol umjetnošću sredinom 90tih godina prošlog stoljeća. Aktivan je sudionik ove supkulture od 1998, kad počinje crtati, organizirati graffiti/street art festivale, radionice i izložbe. Sudjelovao je na mnogim festivalima u zemlji i inozemstvu. U zadnjih dvije godine aktivno radi i u ateljeu gdje prenosi tehnike iz graffita sa zidova na platna i eksperimentira sa raznim materijalima poput drva stvarajući graffite u drugačijem obliku. Jedan od pokretača Attackovog projekta galerije SIVA, ali i surorganizator Attackovog Ohoho festivala. Chezove radove možete susresti na zidovima mnogih gradova u Hrvatskoj, regiji ali i po drugim gradovima Europe.

Iza sebe ima nekoliko grupnih te jednu samostalnu izložbu. 

  

Više na:

https://www.facebook.com/chez186/?fref=ts

 

 

RADIONICA ILUSTRACIJE

VODITELJICA IVANA ZUBOVIĆ

PRIJAVE DO 15.12.2016

 

Infoshop knjižnica Pippilotta prijave za likovnu radionicu izrade ilustracije za Slikovnicu zaključuje 15.prosinca.

Ideja o radionici „S/Likovnica“ dolazi od voditeljice likovnih radionica u sklopu Attackove tvornice, Ivane Zubović, a usmjerena je ka simbiozi literarnih i likovnih radionica. Namijenjena je svim zainteresiranim kreativnim ljudima koji žele učiti kako se radi slikovnica kao i onima koji se već bave ilustracijom. Radionica je koncipirana kao literarno-likovna suradnja koja se odvija u dvije faze, a prva, literarna, faza je završila krajem studenog. Rezultat literarnih radionica je komplet priča napisanih od polaznica/ka Slikovnice, a koji se prenose polaznicima/cama likovne radionice kao literarni predlošci za ilustraciju.

 

Prijave na ciklus radionica isključivo putem e-pošte (naslov „SLIKOVNICA 2“) na adresu infolibra.p@gmail.com do četvrtka 15.12. u 00:00. Prijava mora sadržavati ime i prezime osobe koja se prijavljuje te kratak opis motivacije za radionicu.

Broj polaznika/ica je ograničen, a radionica je besplatna.

Odabrani/e će biti obaviješteni o prvom terminu radionice ilustracije, a ostali termini radionica će se održavati u dogovoru s voditeljicom radionice, Ivanom Zubović.

 

IVANA ZUBOVIĆ (akademska slikarica, konzervatorica restauratorica)

Rođena u Rijeci 1982. godine. Završila je Školu primijenjenih umjetnosti u Rijeci. U to doba izlaže na nekoliko grupnih izložbi u Rijeci, u Muzeju grada Rijeke i galeriji kluba Palach. Sudjeluje u oslikavanju preko stotinu kostima za operu Amelie, održanu u HNK Ivan pl. Zajc u Rijeci. Završila je tečaj dizajna interijera pri Talijanskoj školi mode i dizajna Callegari u Zagrebu. Radila je na restauraciji Jelačićeve palače u Zagrebu. Diplomirala je slikarstvo 2007. u klasi profesora Zlatka Kesera, na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Od 2010. godine vodi likovne radionice i druge projekte u sklopu Autonomnog kulturnog centra Attack. Od 2012. radi za tvrtku Terracotta d.o.o. kao konzervatorica restauratorica za štuko i kamenu plastiku.

 

Više o radionici na:

https://www.facebook.com/events/1139439199511116/

 

RADIONICA: OSNOVE SCENSKE RASVJETE

VODITELJ ANDRIJA SANTRO

27.12.-30.12.2016. Pogon – Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade

 

Radionica scenske rasvjete održava se kao sastavni dio programa Attackova tvornica.  Radionica će se realizirati u velikoj dvorani Pogona – Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade, na Trnjanskom nasipu, bb, u razdoblju  od 27. do 30.prosinca od 12:00-17:00.

Cilj radionice je kroz praktičan rad uvesti polaznike/ce u svijet scenske rasvjete.

Radionica obuhvaća osnovne zakonitosti u elektrotehnici, vješanje, fokusiranje i kontrolu rasvjete, poznavanje dmx protokola, uz novost na ovogodišnjoj radionici “pixel mapping”. Sudjelovanje na radionici je besplatno.

Prijave za radionicu primaju se do 23.prosinca na slijedećem linku: https://goo.gl/OMq5ax 

 

Voditelj radionice Andrija Santro, aktivan je član AKC Attack, s najvećim doprinosom u radu kluba Attack kao dizajner svjetla i na kazališnim programima Subscena i FAKI festival. Završio je školu primijenjene umjetnosti i edukaciju za dizajnera svjetla u org. British Council -intenzivna radionica produkcije. Radio kao dizajner svjetla u klubu Močvara gdje je i danas vanjski suradnik. Bogato iskustvo stekao je kao dizajner svjetla na festivalima: Seasplash, Terraneo, Lost Theory, Žedno Uho. Profesionalni je glazbenik, član dub benda Bamwise, kao i prvog hrvatskog soundsystema Digitron Soundsystem. Nastupao na eminentnim festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu. Iza sebe ima nekoliko europskih turneja.

https://www.facebook.com/events/1844165262534480/

 

 

 

Galerija Siva, Infoshop/kjnižnica Pippilotta i Attackova tvornica projekti su Autonomnog kulturnog centra Attack. Programi su realizirani uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport i zaklade Kultura nova.

 

www.attack.hr

 

 

 

Leave a Reply