Novosti iz autonomnog kulturnog centra – otvaranje izložbe i radionice stop animacije i audio inženjeringa

Autonomni kulturni centar u narednom tjednu poziva Vas u galeriju Siva 20.listopada od 20.00 sati, na otvaranje izložbe zagrebačkog graffiti umjetnika koji stvara pod pseudonimom Mane Mei.

Osim izložbe, u sklopu programa Attackova tvornica, u jesenjem ciklusu pripremamo dvije radionice, za koje su prijave otvorene do 21.10.

 

Radionica audio inženjeringa održati će se od 23.-26.10 od 16.00 sati, dok radionica stop animacije počinje s realizacijom od 4.11. s redovitim održavanjem vikendima od 16.00 sati.

Sve prijave zaprimaju se ispunjavanjem upitnika na slijedećem linku: https://goo.gl/hevmxg. Ulaz na izložbu i sudjelovanje na radionicama je besplatno.

Programi Autonomnog kulturnog centra financijski podržavaju Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Zagreb – Gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport i Zaklada kultura nova.

Svi programi održavaju se u prostoru udruge, bivša tvornica Medika, Pierottijeva 11, Zagreb.manemei3

 

MANE MEI – PIK TRAKA, GALERIJA SIVA, ČETVRTAK 20.10., 20.00 SATI

Mane Mei pripada novoj generaciji suvremenih street art umjetnika koji se osim grafitima i raznim uličnim intervencijama bave i drugim vidovima vizualnih umjetnosti.

Premda je na grafiti sceni aktivan još od kasnih devedesetih, kao Mane Mei počinje objavljivati radove tek krajem 2013. godine. Tada su se njegova istraživanja i iskustva rada na ulici uobličila u sada već i široj publici prepoznatljiv rad koji se može pronaći na raznim lokacijama diljem Hrvatske

Aktualna izložba Pik traka predstavlja izbor autorovih radova nastalih u posljednje dvije godine, a koje objedinjuje upravo korištenje pik trake kao glavnog sredstva izražavanja i metode rada. Pik traku ponekad koristi samo kao šablonu, dok je u nekim radovima zadržava i koristi doslovno za kreiranje tipografije, odnosno riječi. Predstavljeni radovi rezultat su tako autorove dugogodišnje prakse na ulici, ali i eksperimentiranja s posve drugačijim tipografijama, materijalima i postupcima rada.

stop-animacija-2

 

RADIONICA STOP ANIMACIJE, PETAK, 4.11., 16.00 SATI

Radionica stop-mo animacije usmjerena je svim polaznicima/cama zainteresiranima za multimedijalne stvaralačke procese — početnicima/početnicama koji nisu dosad imali prilike raditi u sličnome okruženju, i autorima/cama koji žele više prakse i iskustva.

Cilj radionice je pružiti priliku za individualnu kreaciju i iskustvo uklapanja vlastitog estetskog izričaja u veće, zajedničko djelo, te upoznavanje osnovnih animacijskih pravila koja mogu biti korisna u budućem autorskom radu svakog polaznika/ce

Voditeljica radionice je Dina Karadžić

audio-inzenjering

 

RADIONICA AUDIO INŽENJERINGA, NEDJELJA 23.10., 16.00 SATI 

Program radionice sastoji se od upoznavanja i obuke polaznika/ca sa svim potrebnim zaduženjima ton majstora kao i dio producentskih i studijskih tehnika. Koncept radionice temelji se na praktičnoj primjeni glazbenih instrumenata, audio komponenti i producentskih tehnika putem kojih se obrađuje sva područja audio inženjeringa i primjene glazbene opreme kao i razglasnog sistema

Voditelj radionice: Igor Ivanković

Leave a Reply