DDZ 2016: Miron Milić, Tiny Green World i Numen For Use

IMG_6298

 

U sklopu Design District Zagreb i programa Mali pomaci prisustvovali smo javnom trodnevnom stvaranju murala u Vojnovićevoj 19 od strane Mirona Milića. 

Miron Milić je rođen 1980. godine u Vinkovcima, Hrvatska. 2006. godine je diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu (grafika, klasa prof. Miroslava Šuteja), a trenutno se bavi crtanjem autorskih radova, ilustracijom i street art-om, a njegovi murali postali su prepoznatljiv dio urbanog tkiva u Zagrebu i Hrvatskoj. Član je HDLU-a i HZSU-a te art kolektiva AKC Medika iz Zagreba. Zagrepčani ga vjerojatno najbolje znaju po muralu “Slap” u Petrinjskoj ulici. Više: https://www.behance.net/Bezum

IMG_6311

IMG_6310

IMG_6309

 

“Susjedi koji idu s placa, turisti koji razgledavaju grad, jureći biciklisti i opušteni šetači pasa, poznati i nepoznati prolaznici koji šeću, telefoniraju, druže se ili čekaju na nekog…Miron Milić u muralu okida snimke svakodnevnice ovog kvarta, ukazuje na njene izazove i sve to vješto povezuje u mozaik života ovog grada, u kojem za svakog postoji mjesto i dobrodošlica.”

IMG_6300

IMG_6308

IMG_6567

IMG_6568

 

U subotu od 17 do 20 sati organizirano je druženje uz šlagere koje je pripremio DJ D-Gree.

IMG_6326

IMG_6324

IMG_6323

 

U parku koji je nedavno dobio ime 100. brigade Hrvatske vojske Hrvatsko-austrijski dizajn-kolektiv Numen / For Use postavio je Net, jednu od svojih znamenitih i monumentalnih site-specific instalacija ili “privremenih arhitektura”, dosad izvedenu u Yokohami, Linzu, Berlinu, Moskvi i drugdje, kojoj je ovo i premijerno predstavljanje u Hrvatskoj. Dosadašnji portfolio njihovih instalacija uključuje projekte Tube, String, Tape, Tuft, N-light, Field i sam Net, realizirane diljem Europe i svijeta.

“Dizajn kolektiv Numen/For Use osnovan je 2008. kao platforma za kolaboraciju između dizajnera Svena Jonkea, Christopha Katzlera i Nikole Radeljkovića, koja djeluje u područjima industrijskog i produkt dizajna, kazališne scenografije te instalacije u javnom prostoru. Nastupali su na mnogim regionalnim i međunarodnim izložbama i smotrama dizajna i arhitekture, a za svoj rad višestruko su nagrađivani.”

IMG_6303

IMG_6313

IMG_6315

IMG_6317

IMG_6320

 

Na radionici Tiny Green World koju je vodila Maja Subotić mogli ste kroz praktičan rad naučiti kako odabrati i pripremiti staklenu bocu za izradu vrta u boci, pripremiti tlo za sadnju, koje biljke izabrati, te naposljetku kako se brinuti o svom malom zelenom svijetu.

“Maja Subotić ( Božo Mirka ) voditeljica galerije Živi Atelje DK, voditeljica programa Dizajnerska početnica (2013., 2014., 2015.), članica HDD-a, dobitnica posebne Rektorove nagrade, koautor Lisnatog odreda te višestruko nagrađivana dizajnerica. Trenutno radi kao freelance dizajner, a područje interesa su joj zeleni dizajn i edukacija mladih u vizualnoj kulturi.”

IMG_6321

IMG_6322

Leave a Reply