Demoler, Demoler – prvi spot i intervju

FB_IMG_14380000623422682

 

 

Preslušali smo i pogledali odličan singl “Walzer“, novog i tajanstvenog benda Demoler, Demoler.

 

Kako bi saznali malo više o cijelom projektu, a dok čekamo njihov izlazak pred publiku porazgovarali smo sa pjevačem benda Djangom.

 

1.Tko se krije iza benda Demoler, Demoler i na kojim instrumentima?
Demoler, Demoler su Nevio i Miro na gitari i bubnju (obojica ex-Electric Žare), Kate na basu i ja, Django (iz Moskau) na vokalu.

2.Da li vam je inspiracija za ime bila pjesma Los Saicos-a Demolicion?
Apsolutno. :)

3.Imate li neke glazbene uzore ili sami kreirate glazbeni stil?
Naravno da svatko ima neke svoje uzore koji na njega utječu, ali kao bend ne pokušavamo zvučati kao nitko drugi, već svaka pjesma ide u nekom svom smjeru, a mi radimo bez ikakvog opterećenja nekim zajedničkim nazivnikom i ustaljenim zvukom. U doba velikih promijena u glazbenoj industriji mi pomalo eksperimentiramo i pokušavamo iznaći drugačije načine djelovanja benda od ustaljenih koncert – singl – album shema.

4.Kako ste počeli skupa svirati?
Nevio je idejni začetnik benda, započelo je idejom da ja recitiram neke svoje stihove preko njegovih rifova, ali sa svakom novom probom pjesme su dobivale neki standardniji oblik, pa smo se ipak odlučili za klasičnu postavu benda koji sada djeluje u ovoj formaciji.
5.Kako bi opisao vašu muziku u 5 riječi?
cirkusantska eskapada prekomjerne teatralne estetike

6.Tko piše tekstove pjesama?

Ja sam autor svih tekstova.

7.Tko je radio spot za pjesmu Walzer i na čiju ideju su se pojavili gmizavi ljubimci?

Naš gitarist Nevio je prvenstveno redatelj, tako da je i cijeli projekt zamišljen kao vizualna priča u jednakoj mjeri kao i glazbena. Zmija i gušter su također njegova ideja, a posudio nam ih je Matija Mesić s Teraristika.hr, koji se i sam pojavljuje nakratko u spotu.

8.Kada možemo očekivati prvi izlazak pred publiku?
Iako u početku i nismo bili potpuno sigurni hoćemo li uopće imati klasične koncertne nastupe, pomalo zbog pritiska i želje publike načelno smo odlučili da ćemo od ove jeseni, kad se ljudi vrate s mora, nastupiti po Zagrebu i šire. Bit ćete obavješteni na vrijeme!

 

Dunja

 

https://www.facebook.com/pages/Demoler-Demoler/1652027121684057

Leave a Reply