4. Ohoho festival u Mediki!

med1

 

U prostorima bivše tvornice Medika od 16. do 19.travnja organiziran je četvrti po redu Ohoho festival underground D.I.Y. stripa i ulične umjetnosti.

 

Video zapis s festivala.

 

U četvrtak, prvoga dana festivala, u Medikinom dvorištu od popodnevnih sati su se počeli okupljati stripaši, ulični umjetnici i underground izdavači te ljubitelji istog. Otvorena je burza stripova samostalnih izdavača kao što su Slušaj najglasnije, Tvrdokorne mrlje, Sito(s)tisak kolektiv, Komikaze, Garage L, a uličnim umjetnicima su podijeljene boje za oslikavanje zidova te je u galeriji Sivoj otvorena izložba Damira Steinfela.

med 3

med 2

 

Kad se malo smračilo kolektiv Sito(s)tisak održao je svoju akciju/performance i na licu mjesta na razne odjevne predmete su štampali pet motiva.

sit 1

sit 2

sit 3

sit 4

 

Nakon toga otvorena je izložba francuskog kolektiva Garage L u prostoriji galerije Jogurt.

gar 1

gar 2

gar 3

 

Večer se nastavila uz službeno svečano otvorenje festivala u klubu Attack, uz koncert Franjićevog benda Babilonci te garage blues rock benda Marko i Darko.

ba 1

ba 3

mid

mid 2

 

 

Petak se nastavio graffiti jamom na kojem su sudjelovali 1107 Klan, Guns Crew, Zek Crew i Tru Skool Kolektiv, Lonac, Artez, Linnch, Džedaj, Magna Mater, Artuditu, Smelly Feet, Kopito Zla, Bins, Lav, GaZzz, Filip Pilj, Nada Dimić, Lea Kralj Jager, Panda 160, Tifani Rubi, Mane mei, Kole one, Sarmer, Rinok, Chuck, Fakat, Flyer, Casino, Royale, Chez186, Equipment, Modul 8, Kaktus i Iva Milaković.

poc-1-1poc-1-2poc-1-39

 

U popodnevnim satima u Mikrogaleriji pod imenom poster ekstravaganzza otvorena je izložba postera, a svoje su radove izlagali Tvrdokorne Mrlje, Miro Župa, Garage L, Tifani Rubi, Željko Beljan, This Town Needs Posters i atelje Radione Sito(S)tiskarske & More Zadruge.

izlo 4

izlo 6

izlo 1

izlo 2

izlo 5

izlo 3

 

Navečer se u Mikrogaleriji održala večer slam poezije DADAnti Split vs. Zagrebački slemeri, nakon koje je održana zabava uz glazbenu slušaonu.

5

 

Tijekom cijelog festivala moglo se sudjelovati u radionici naljepnica, stencil-strip radionici od strane Ivane Zubović, bedžomatik radionici unikat bedževa od strane Komikaze kolektiva http://komikaze.hr/wiki/bedomatik-1/ i radionici linoreza pod mentorstvom Garage L kolektiva.

radio

bedz-1-2 bedz-1-1

 

U subotu i nedjelju kiša je donekle omela festivalski program, ali se u pauzama dok nije padala nastavilo s crtanjem i radionicama. Za razliku od nedjelje kada je već u podnevnim satima završen festival, u subotu je održana još jedna slemerska večer i slušaona te pijanka do ranoga jutra.

1

3

2

4

6

7

8

 

 

I tako je još jedan Ohoho festival priveden kraju, vidimo se dogodine, ako grad Zagreb i Gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport, kao i Minstarstvo kulture još dodatno ne smanje sredstava za nezavisne kulturne programe.

 

 

Joža

 

https://www.facebook.com/pages/Ohoho-Festival/118917938295659?fref=ts

Leave a Reply