5. Antifa Night: The Oppressed, The Bayonets, Crasso De Odio i Ljubiša Samardžić

op 1

 

Glavni događaj petog jubilarnog dvodnevnog Antifa nighta održao se u klubu Močvara uz bendove Ljubiša Samardžić, Crasso De Odio, The Bayonets i The Oppressed.

Video zapis iz Močvare.

 

Za vrijeme nastupa prvog benda Ljubiša Samardžić u klubu je bilo relativno malo ljudi, ali to nije spriječilo bend da isporuči kvalitetni, brzi i relativno kratak hard core crust set, uz standardne Fistrine (vokal benda) angažirane govore između pjesama. Do kraja njihovog nastupa klub se već pomalo počeo puniti.

ljs-1 ljs-3ljs-2

 

 

Slijedeći bend bio je Crasso De Odio. Zagrebačkoj publici dobro poznati Zadrani, bend koji je, po tko zna koji put, pokazao kako se svira street core te je pokrenuo publiku koja je tek za vrijeme njihovog nastupa započela plesuckat, što se do kraja nastupa pretvorilo u pogo, a to ovakva vrsta muzike i zaslužuje.

cdo 4

 

cdo 2

 

cdo 1

 

Nakon njih smo gledali oi! street punk bend The Bayonets, koje, kao i prošli bend, imamo priliku vidjeti relativno često u Zagrebu. Pa se tako s vremenom stvorio poprilično prisan odnos domaće publike s Novosađanima, te njihov nastup prolazi uz internu zajebanciju između vokala benda i publike, uz naravno, konstantno singalonganje i pogo.

bay 1

 

bay 4

 

bay 6

 

bay 2

 

Za kraj je ostao bend zbog kojeg je i došlo najviše ljudi na gig, a to je legendarni cardiffski antifa oi! bend The Oppressed.

op 6

 

op 3

 

U sad već fino napunjenom klubu, u publici već prvim taktom započinje kaos koji ne prestaje do samog kraja svirke. Konstantni pogo, singalonganje i skakanje s pozornice i naravno jedno paljenje baklje, tako da se nastavi tradicija od noći prije.

op 2

 

op 5

 

op 9

 

Pa tako uz oi! punk klasike za vrijeme njihovog nastupa možemo čuti i obrade pjesama „These Boots Are Made For Walking“ od Nancy Sinatre i „Monkey Man“ od Toots & The Maytals, al naravno najveće ludilo nastaje kada na kraju svog nastupa sviraju „Antifa Hooligans“ obradu benda Los Fastidios. I da ne zaboravimo romantični trenutak večeri kada je uz blagoslov Roddya Morena (vokal benda The Oppressed) jedan skinhead iz publike na pozornici  zaprosio svoju skinhead djevojku. Da, da i skinheadi znaju bit romantični.

op 8

 

op 4

 

set

 

 

Uglavnom, još jedna poprilično vesela i divlja večer u u organizaciji Mladih antifašista grada Zagreba i Torpedo Syndicatea.

 

Joža

 

https://www.facebook.com/pages/CRASSO-DE-ODIO/342978231608

https://www.facebook.com/pages/The-Bayonets/118953011448737

https://www.facebook.com/pages/Ljubi%C5%A1a-Samard%C5%BEi%C4%87/358324930915696

https://www.facebook.com/pages/The-Oppressed-sharp-attitude/108930239188615

https://www.facebook.com/pueblo.durruti.3

https://www.facebook.com/mladiantifasisti.zagreba?fref=ts

Leave a Reply