Benefit koncert za Relju!

U subotu 12.4. u Močvari organiziran je koncert za pomoć u pokrivanju visokih troškova liječenja teško oboljelom Saši Reliću koji je nedavno doživio teški moždani udar. Širem puku poznat je kao član bendova  Storms, Don’t Mess With Texas, Lunar, Reactor i Polaroid ili kao voditelj Maketarnice pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu,  a neki ga znaju i kao voditelja radionica Rearhitektura i Održavanje bicikla u Močvari. Ovdje možete kupiti digitalni download albuma bendova Storms i Don’t Mess With Texas i majicu benda Storms, a sav prihod ide Saši Reliću.

 

http://www.moonleerecords.com/2014/04/02/support-sasa-relic-reljo/

 

Na tom dobrotvornom koncertu nastupali su bendovi Benchwarmers, Lunar, FNC Diverzant, Debeli Precjednik i Senata Fox.

 

Video zapis s koncerta.

 

 

Pošto je koncert počeo točno kao što je i pisalo, opet sam uspio zakasniti na prvi bend, ovog puta je to bio bend Benchwarmers, tako da sam stigao taman prije početka drugog benda, Lunar. Bend Lunar dosta rijetko svira, pa je ovo bila i rijetka prilika da ih se ponovo vidi. Bend je sastavljen od muzičara koji su prije Lunara svirali ili još uvijek sviraju u bendovima Gone Bold, Senata Fox i Analena, koji muzički zvuče poprilično drugačije od Lunara. Jedan su od prvih hrvatskih post rock bendova, a svojom atmosferičnom instrumentalnom glazbom bili su dobra uvertira za pankerskiji dio večeri.

Lunar - photo by Joža

 

Lunar - photo by Joža

 

Nakon njih, na pozornicu izlazi bend FNC Diverzant. Možda trenutačno i ne sviraju tako često kao nekada, ipak su u međuvremenu Teo, Bero, Goc i Žac postali očevi i imaju neke primarnije stvari za raditi u životu od redovitog sviranja, ali pošto sam bio na njihovim koncertima od samog začetka benda, moram im priznati da i dalje piče po punku s jednakom žestinom kao i kada su započeli prije 20-tak godina. Redaju se hitovi iz raznih razdoblja, dok publika zdušno pjeva zajedno s njima i divlja tijekom cijelog koncerta. U jednom trenutku na pozornici im se pridružuje i Darac iz prijateljskog im benda 5 Minutes To Steve i svira sa njima „Punk Rock Song“. Uglavnom priča se da dečki rade na novim stvarima, pa pozorno pratite gdje i kada ćete ih moći čuti.

FNC Diverzant - photo by Joža

 

FNC Diverzant - photo by Joža

 

Na red je došao osječki bend Debeli Precjednik, zagrebačkoj publici i te kako poznati melodični punk bend koji slavi 20. godina postojanja i redovito puni, a često i rasprodaje klubove u Zagrebu. Iako je pjevač došao u Zagreb s temperaturom, te je istu pokušao skinuti u backstageu prije nastupa, to se nije nimalo primijetilo za vrijeme njihovog energičnog nastupa, jer ga se moglo vidjeti kako trčkara i skače po pozornici kao da mu nije ništa, a i ostak benda se dao publici u potpunosti. Koncert su završili svojim hitom „Farmersko srce“ za vrijeme koje su im se na pozornici pridružili razni prijatelji i fanovi te je cijela Močvara zdušno pjevala.

Debeli Precjednik - photo by Joža

 

Debeli Precjednik - photo by Joža

 

Debeli Precjednik - photo by Joža

 

Za kraj je ostao bend Senata Fox koji se okupio posebno zbog ovog događaja i kako nam je rekao vokal Jakić ovo im je bio zadnji nastup. Već prvom odsviranom stvari skužio sam da bi ovo mogao biti jedan od njihovih boljih koncerata, a fala vragu gledao sam ih dosta, i na kraju koncerta sam zaključio da je ovo najvjerojatnije najbolji njihov nastup na kojemu sam bio. Svojim pozitivnim stavom te brzim, kratkim i žestokim hard core stvarima samljeli su sve pred sobom, publika je mahnitala na sve strane, skakala s pozornice i pogala na najjače. Uglavnom, nadam se još kojem njihovom „zadnjem“ nastupu, jer su meni  osobno jedan od najboljih hrvatskih hard core bendova.

Senata Fox - photo by Joža

 

Senata Fox - photo by Joža
Senata Fox - photo by Joža

 

Svaka čast organizatorima, bendovima i svima koji su sudjelovali u organizaciji ovog benefit koncerta koji je već početkom večeri bio rasprodan, a Saši Reliću želimo što brži oporavak.

 

Joža

 

https://www.facebook.com/debeliprecjednik

https://www.facebook.com/pages/FNC-diverzant/232260470146811

https://www.facebook.com/SenataFoxHC

http://www.moonleerecords.com/artists/lunar

https://www.facebook.com/pages/Benchwarmers/197675197075265?fref=ts

Leave a Reply