Podrži scenu – ManMachine, Udav i Mother Fucking Christians u Močvari

 

U četvrtak, 7. 2. u Močvari su povodom večeri “Podrži scenu” koncert održali ManMachine, Udav i Mother Fucking Christians.

Večer je započela sa zagrebačkim one man bandom ManMachine, kojeg baš nešto i ne volim, ali to je neka druga priča za sapunicu, pa sam izdržao tek par pjesama ne bi li snimio nešto za reportažu.

Uglavnom čovjek svira industrial/synth pop koji na momente zvuči energično i dobro, sve dok ne krenu emotivni synth pop pjesmuljci, koji su po mom mišljenju, a i mišljenju publike koja je tada počela napuštati dvoranu, dosadni.

Nakon ManMachine na red je došao bend Udav iz Pule koji sviraju neki metal noise crossover te im se mora priznat da su odradili nastup korektno. Osobno smatram da su bili najusviraniji bend večeri, iako muzički nisu moj par opanaka.

m.f.c. - foto by Domagoj Gračan

Za kraj večeri ostao je bend Mother Fucking Christians iz Zagreba, zbog čijeg sam nastupa i došao na svirku.

269369_329784187126581_728011080_n (1)

Sve u svemu, njihov scenski nastup izgleda zanimljivo, ima tu “duše”, dečki su se lijepo uredili i našminkali kako to priliči svakom “poštenom” kršćaninu i divljali po stejđu svirajući grindcore punk no wave noise metal.

Nastup je bio red uštimavanja, red razbijanja instrumenata, nešto sviranja, pa Jovo nanovo.

Moja “dobronamjerna” preporuka dečkima je, žele li zvučati bolje, da bi neki članovi trebali prestat lokati, bar do kraja nastupa, a to će se dogoditi znate kada…..neeeeeećee nikaaaaadaaa… (kao što to kaže “omiljeni mi muzičar” M.P.T.), ali nije da ih ne razumijem, shvaćam ih u potpunosti!

Pola nastupa zvučalo je kao drekofonija, ali se ne bi začudio da su to tako i sami zamislili.

U svakom slučaju, kako god se okrene, ima tu nekog šarma.

 

Htio bih također iskoristiti priliku da čestitam završetak 3. srednje Žacu, basistu grupe M.F.C., koji je briljirao na basu!

U svakom slučaju, kad sagledam cijelu večer, vidio sam i gore koncerte.

Pusa !!!

Joža

foto by Domagoj Gračan

7 thoughts on “Podrži scenu – ManMachine, Udav i Mother Fucking Christians u Močvari

  1. Pitaj svoju djevojku, moju bivsu, al znam da znas odgovor .
    Kad pisem recenzije, volim napisat i neke osobne detalje.
    Posto si oneman bend ne odvajam ManMachine od tebe osobno, al kao sto si vidio nisam imao namjeru davit ljude s tom spikom, pa sam napisao da je to neka druga prica za sapunicu.
    A o muzici koju sviras sam napisao sta mislim.

    Pozdrav i Sretno Valentinovo !!!

    • Ne znam odgovor i ne zelim ga saznat od svoje djevojke. Zanima me da ga saznam od tebe. Siguran sam da to ne bi nikog davilo, zapravo vjerujem da bi mnoge zanimalo sad kad si to vec spomenuo i u recenziji. Ajde napisi.

  2. Kad vec inzistiras, upucavao si se mojoj bivsoj, a tvojoj sadasnjoj u vrijeme dok sam jos bio s njom i to si dobrano znao, a meni si glumatao kao neku frendli spiku.
    Zbog toga mislim da si ljigavac, al bitno je da si na kraju postigao sta si htio, jer kao sto su to The Stranglers rekli u refrenu pjesme
    Nice ‘n’ sleazy
    Nice ‘n’ sleazy
    Does it does it
    Does it every time
    Al znam da ti pase, za image, da sad to pisem, jer ipak si ti ManMachine, a kao sto znamo masine nemaju osjecaje.
    Ja smatram cijelu tu pricu zavrsenom, a ako zelis daljnju raspravu, mozemo o tome kad se vidimo !!!

    Bok !!!

    • Ja nemam nikakav image i ne vidim kako bi mi ovo moglo pasat. ManMachine sam se nazvao zato sto mi se svidjela kombinacija tih rijeci. To nema nikakve veze sa emocijama. Ja se uopce nisam upucavao Emici dok je ona bila s tobom vec se ona upucavala meni. Ona me prva pozvala na kavu, ona me prva pozvala van i tako dalje. Priznajem da mi se ona svidjela jos na novoj godini na Kustosiji, ali siguran sam da od toga ne bi bilo nicega da ona nije napravila prvi korak, zapravo prvih par koraka. I to, s moje strane, samo zato sto je imala decka. Na kraju krajeva ona je prekinula s tobom prije nego sto se ista dogodilo izmedu nas. Nismo se cak ni poljubili dok vi niste prekinuli. Ne pisem ti ovo zato sto mislim da ces prestat mislit da sam ljigavac vec zato sto je to istina. Cuo sam raznih verzija tih dogadaja i zapravo me to uopce ne zanima i ne bi ti ni ovo napisao da nisi javno u recenziji glupog koncerta izneo nesto sto je zapravo osobno. Tj. da me bas ne volis( da imas neki problem sa mnom). Drago mi je da si ovo napisao jel sad znam zasto me bas ne volis.E da i nisam ti glumatao nikakvu frendli spiku, Potpuno sam se isto ponasao prema tebi kao sto se ponasam i sada. Barem se meni tako cini.

  3. Kao sto sam u tekstu rekao da je to neka druga prica za sapunicu, al evo imamo ju u komentarima hehe.
    Po njezinoj verziji si se ti njoj uvaljivao, a to sam primjetio i ja na vise dogadaja (pa te zato smatram ljigavcem), al ona kao nije nista osjecala prema tebi.
    Kad je kod nas postalo klimavo i kad je mislila da smo dosli pred zid, ti si joj punio ego sa pricom da ti se jako svida i da bi volio bit s njom i dosla je do zakljucka da joj se ipak svidas, pa da bi mozda trebala raskrstit sa mnom, jer moze birat izmedu tebe novog i mene za kojeg vise nije sigurna da li se raspadamo kao veza ili imamo buducnost.

    I samo da znas da je do rasprave o nasem prekidu doslo na moju inicijativu, nakon sto mi je rekla da si opet bio na modi sa slagom i da si isao posle s njom u katran, pa sam joj rekao da si fakat uporan i da li stvarno i dalje nema nikakve osjecaje prema tebi, jer vidim da ju pratis u stopu, a da njoj to ne smeta, gdje je emotivno pukla i rekla da mora razmislit da li da bude s tobom ili sa mnom.
    Pa smo prekinuli.
    Znam da ste prohodali nakon naseg prekida, al znam da nije bilo tvog uvaljivanja to se MOZDA ne bi ni dogodilo, sta mi je i ona sama rekla, pa je tu proradila moja dodatna ljubav prema tebi, jebiga ego je zajebana stvar.
    Za nas prekid krivim uglavnom nju, donekle i sebe, al ti si ga dobrano zacinio, u to sam siguran, bez obzira sta ti rekao.
    Al vise nije ni bitno, jer me odavno vise nije briga, sta je bilo bilo je, jer razbijenu vazu se ne treba ljepit.
    Moram odabrat stranu kome da vise vjerujem, tebi ili njoj.
    Mozda sam naivan, ali mi intuicija govori da je Emica govorila istinu, a ako nije jebiga…..i’m sucker !

    Sad svi imamo svoje nove veze i sretno nam bilo !!!

    And they all lived happily ever after

    Ovo je zadnje sto cu napisat u ovim komentarima, pa ako hoces mozemo popricat o tome kad se vidimo, al ne vidim potrebu.

    p.s. svida mi se ova valentinovska atmosfera

  4. Dvije bitne stvari si, slucajno ili namjerno, previdio. Prva je ljubav. Bilo tko se moze zaljubiti u bilo koga u bilo kojem trenutku. Bio u vezi s nekim drugim ili ne. To sto smo se Emica i ja zaljubili jedno u drugo nema nikakve veze sa tobom. Iz tvoje price ispada da je veza kao frizider i da je ona stari frizider zamjenila novim, i to zato jel joj se nije dalo poraviti stari. Druga stvar koju si previdio je to da je Emica odrasla osoba sposobna donosit svoje odluke. Mislim da je dio u kojem pises o tome da sam je ja uspio obrlatit da bude sa mnom tako sto sam je uporno pratio i govorio joj da mi se svida cak i malo uvredljiv za nju jel ispada da je ona malo djete koje mozes potkupit da bude tvoje sa malo cokolade i bombona. A to se u biti opet svodi na prvi previd, a to je ljubav. Ne vidim ni ja potrebu da o ovome popricamo kad se vidimo. Kao sto sam vec napisao poceo sam ovu prepisku zbog toga sto sam se nasao prozvanim u tvojoj recenziji i osjecam da sam rekao sve sto sam zelio da ti kazem. Zelim ti puno srece i uspjeha, Goran.

Leave a Reply