Dykemann Family i Black Bug u Močvari

U maloj prostoriji ispred močvarinog šanka, održana je druga po redu Gloom Gaze večer. Ovog puta čast da održe svirku pripala je zagrebačkom bendu Dykemann Family i švedsko-francuskom bendu Black Bug.

 

Po dobrom starom običaju, zakasnio sam na početak prvog benda. Kad sam ušao, Dykemann Family već su pičili svoj garage punk r’n’r i bili su dobri u tome, kao i inače. Prostorija je bila dupkom puna, što i nije neko čudo za prostor u koji stane 50-tak ljudi.

Nakon familije na red je došao Black Bug, zanimljiv trojac čiji se zvuk bazira na darkwave-u, synth-punk-u i garage rock-u. Započeli su gig sasvim solidno i taman kada se činilo da su, nakon cirka 20-tak minuta, uspjeli malo podići atmosferu, gitaristi/vokalu je pukla žica na gitari……..uh, kakva katastrofa. Svatko normalan bi mislio da to ne bi trebao biti problem, jer su mu Dykemanni odmah uskočili s drugom gitarom, no nakon što je dotični uzeo gitaru rekao je ‘this is the last song for tonight’ i kad su odsvirali tu stvar, bio je kraj. Nadam se da im više neće pucati žice na turneji, jer bi se bend mogao raspast od silnog stresa.

BLACK+BUG+blackbug

Pretpostavljam da bendu ovaj koncert i nije bio neka špica, jer meni takav kraj koncerta ostavlja dojam da su ga odradili, kako bi naši stari rekli, preko kurca.

Znam da organizatori koncerata obično pitaju naše (prijateljske) bendove da nastupaju kao predgrupe stranim bendovima, ali se u ovom slučaju ponovo potvrdilo pravilo da predgrupa bude bolja od headlinera.

Mala preporuka za ubuduće, Dykemann Family su prerasli mjesto predgrupe, ako ne zbog toga što su kvalitetan bend, onda zbog toga što bih češće volio vidjeti njihov nastup od samog početka.

Joža

Leave a Reply