Komikaze No.31

 

Novo elektroničko izdanje strip-kolektiva Komikaze objavljeno je na njihovim službenim stranicama.

Autori zastupljeni u novom 31. izdanju su Miro Župa, Grabowski, Kostja Ribnik, Paul O’Connell i Marcus Bleasdale, Ivana Na Zrnu Graška, Aleksandar Opačić, Vuk Palibrk, Kopy Kat, Steven Kraan, Nele Brönner, David Peter Kerr i Admiral Kolenčik. Broj 32 već je u pripremi, kao i tiskani, dvanaesti album Komikaza. Uz posljednje elektroničko izdanje, u arhivi se nalaze i sva prethodna, u kojima je zastupljeno preko 200 autora iz 35 zemalja.

komikaze.hr/issue/31

Komikaze od 31. siječnja do 3. veljače sudjeluju na Međunarodnom festivalu stripa u Angoulêmeu, najvećoj ovakvoj manifestaciji u Europi.

F.O.FF Angoulême, https://www.facebook.com/pages/FOFF-Angoul%C3%AAme/128038717345943

Komikaze su mreža za širenje strip aktivnosti na World Wide Webu te elektronsku i tiskovnu distribuciju stripova pretežito mladih autora i autorica. Cilj je Komikaza povezati strip aktiviste balkanske regije i Europe radi razmjene informacija i  konkretnih strip proizvoda. Izložbe i radionice su dio prezentacije i popularizacije stripa-autora/ica. U kontekstu skupne akcije za organizaciju (nenaoružanog) otpora protiv progresivne globalizacije ukusa i porastu institucionalizirane umjetničke produkcije, program udruge Komikaze predstavlja slobodno i altruistično djelovanje umjetnika iz različitih područja, koje povezuje neovisan i beskompromisan stav, nazvan alternativnim u odnosu na postojeću umjetničku praksu koja dominira. Partnerski i prostorni prioriteti vezani su za neprofitne autonomne zone kulture.

Projekt Komikaze započeo je 2002, a kao udruga registriran 2008. godine.

Ivana Armanini

http://www.komikaze.hr

Leave a Reply